Är andrum viktigare än ensamkommande barns liv?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Cecilia Appelquist skrev:

Under de år jag engagerat min för flyktingar tror jag aldrig att jag stött på en person som jag skulle kunna säga inte behövde ett ny trygg tillvaro. För mig har det alltid varit enkelt – att en person riskerat livet för att ta sig till Sverige är bevis nog för att hen behöver skyddet hen söker!

Jag har aldrig sett ett system som varit ”för snällt”, däremot har jag sett vänner utvisas och försättas i livsfara. Människor som behöver sin mamma som de flesta behöver sin mamma för att orka – men inte får träffa henne på grund av våra regler, och nu ska möjligheterna till familjeåterförening alltså bli ännu mindre! Tanken på att ett system som redan innan hösten 2015 var för hårt, som gjorde barn papperslösa, blir hårdare och jag skakar av rädsla för vad som händer. Igår sökte 20 personer asyl i Sverige, hundratals människor ville det men fick inte – för den svenska byråkratin är viktigare och behöver få vila lite för att inte gå under, och skit i att människor går under bara systemet får andrum!

Jag hoppas att vi gör vårt allt nu, skriker oss hesa för att få politikerna att ändra bana. För hur ska vi någonsin kunna förklara för våra barnbarn att i ett av världens rikaste länder var andrum viktigare än ensamkommande barns liv?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone