Sista chansen stoppa lagen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Folkkampanj för Asylrätt fortsätter kampen för att våra riksdagsmän ska ta sitt förnuft till fånga. Sverige håller inte på att kollapsa. Vi behöver inte hålla gränserna stängda för flyktingar, splittra familjer, göra otryggheten permanent eller kasta ut de mest sårbara. Skriv på mot familjesplittringslagen!

Version 2Fram till att riksdagen debatterar den tillfälliga asyllagen den 20 juni – den internationella flyktingdagen ironiskt nog – och fattar beslut den 21:a, så kommer Folkkampanj för Asylrätt att intensifieras. Vi uppmanar alla att följa lokala kampanjgrupper och delta i deras aktiviteter. Här följer några hållpunkter för den gemensamma kampanjen:

NU, NU, NU: Är du en av dem som drabbas av denna lag eller känner du någon? Skicka oss ett foto och skriv några rader om hur du eller din vän kommer att drabbas. ELLER skicka oss ett foto av barnen eller andra i familjen som inte kommer att få återförenas och skriv några ord om detta. Vi kommer att sprida bilderna och be journalister skriva om det.

OBS GÖR DETTA NU – skjut inte upp det någon mer dag! De flesta i Sverige känner ännu inte till konsekvenserna av lagen och det är bråttom att få ut informationen. Om du inte vill skriva själv, skriv genast till info@folkkampanjforasylratt.se och tipsa om den som skulle kunna intervjuas, så ordnar vi resten.

Sprid kampanjtidningen! Bläddra i den här, ladda ned pdf här (obs tidningen är större än A4, bör inte skrivas ut). Beställ tidningar eller fråga din lokala kampanjgrupp var de finns. Ta med kampanjtidningar och listor till alla träffar!

6 juni: Nationaldagen. Vilket Sverige vill vi ha? Tänker du vara med på något firande – ta med folkkampanjens namnlistor. Är ni ett par stycken; fråga gärna arrangören om ni kan ha ett bord. Skriv ut flygblad från vårt galleri. Specialflygblad för nationaldagen finns.

(7 juni. Seminarium i Riksdagshuset. CONCORD, samorganisation för de flesta av Sveriges humanitära organisationer, bjuder in- obs sista anmälan 3 juni. Anföranden av Migrationsministern, Röda Korset och Advokatsamfundet. Partidebatt. Arrangörer: Miljöpartiet och Centerpartiet.)

Skriv brev till en riksdagsman! Se våra tips om vad du kan skriva och vart du kan skicka brev. Vill du göra det enkelt för dig, använd brevmaskinen! Från brevmaskinen skickas brevet  till det riksdagsparti du väljer.

11 juni: Sista dagen för namninsamlingen. I Stockholm träffas de som vill samla in namn på Mariatorget kl 11.30 och sprider ut sig över stan. Kl 13.00 hålls möte på Mariatorget med tal och underhållning. Se event här.
GLÖM INTE SKICKA IN NAMNLISTORNA!
Skicka till Folkkampanj för Asylrätt, c/o FARR, Box 391, 101 27 Stockholm

Fler lokala evenemang olika datum, se vår sida om manifestationer!

(14 juni: Socialförsäkringsutskottet beslutar om betänkandet som riksdagen ska diskutera och vilka omröstningspunkter det blir.)

15 juni: Överlämning av namnlistorna på Riksdagshusets trappa av en delegation från den nationella kampanjen och ett par av riksorganisationerna som står bakom. Några av riksdagspartiernas migrationspolitiska talespersoner tar emot dem.

(16 juni: Seminarium i Kulturhuset i Stockholm. Arrangör Amnesty International.)

13-21 juni: Protest utanför riksdagen. Alla som befinner sig i Stockholm någon av dessa dagar uppmanas sätta upp sig på schema för att stå utanför Riksdagshuset med kampanjtidningar och namnlista. Läs mer här.

20 juni:  Riksdagsdebatt klockan 11. Se kampanjens event – vi vill fylla läktaren men inte ställa till något som saboterar debatten eller tar bort uppmärksamheten från sakfrågan. Läs här om hur du besöker riksdagen.

21 juni: Riksdagen fattar beslut med början 15.30. Folkkampanj för Asylrätt Skåne bjuder in till demonstration för asylrätt på Mynttorget utanför riksdagen kl 15-17.

22 juni: Fest i Tensta konsthall med Folkkampanj för Asylrätt och FARR:s tidning Artikel 14. Läs tidningens nya nummer med tema Kärlek, häng med oss och snacka om nya tag för framtiden.

Framtiden: Kampanjen avslutas i sin nuvarande form efter riksdagsbeslutet. Kontakterna och behoven av samarbete finns kvar. Kampanjen kommer att bjuda in till diskussion efter sommaren om framtida strategier och samarbeten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone