… som att detta inte vore verklighet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Victor Weidersjö skrev:

Vi vet att de ungdomarna vi jobbar med skulle må sämre, sova sämre, vara oroligare. Att en del skulle tappa hoppet, ge upp, bli apatiska. Att en del av de ungdomar som idag flyttar ut från vårt boende för att klara sig helt på egen hand istället skulle hamna inom psykiatrin med 24/7 bemanning för att skydda dem från att ta sitt liv.

En del ungdomar skulle försvinna från sina boenden, från sina skolor och ifrån systemet. De skulle rymma för att alternativet, att bli utvisad, är så mycket sämre. De skulle bli s.k. gatubarn, leva utanför det samhälle vi idag tror att alla är en del av. Några kommer bli utnyttjade i människohandel och prostitution. Andra kommer bli kriminella, för att det är enda sättet att överleva.

Nu är det på riktigt, nu måste vi – du och jag – kämpa för dessa ungdomar. Stå upp för alla människors lika värde. För snart lever vi i ett samhälle där vissa liv värderas högre än andra. Det sjuka är att människor inte blir särskilt berörda, som att detta inte vore verklighet. Som att man tror på att Sverige fortfarande bryr sig om människoliv. Människor dör, barn dör – och vi stänger dörren när de knackar på.

victorVictor Weidersjö
Ungdomscoach/boendepersonal

Läs fler vittnesmål på facebooksidan Stoppa förslaget om tillfälliga uppehållstillstånd!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone