Kommande manifestationer

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Vill du vara med och värna asylrätten och protestera mot åtgärder som drabbar flyktingar? Toppen! Här kan du se vad som planeras just nu. En del av manifestationerna är inspirerade av Folkkampanj för Asylrätt, andra är oberoende. Vi tar även med möten för att samla dem som vill arbeta med kampanjen på sin ort.

Har du ett tips på ett möte eller en manifestation? Lämna en kommentar längst ner!

Här kan du se en sammanfattning av de manifestationer som har varit för att få inspiration.


MALMÖ 1 juni:

Föredrag: Vad innebär den nya asyllagstiftningen?

Folkkampanj för Asylrätt Skåne bjuder in till en föreläsning på Garaget om konsekvenserna av de föreslagna flyktinglagarna. I föreläsningen går vi igenom förslagen och deras möjliga konsekvenser. Hur påverkas människor på flykt av de nya lagarna om de genomförs, vad krävs för att kunna återförenas med sin familj, och hur påverkas Sveriges åtaganden om mänskliga rättigheter? Föreläsare: Anna Lundberg, docent i mänskliga rättigheter på Malmö Högskola, och ideellt aktiv i Asylgruppens rådgivningsgrupp i Malmö.


STOCKHOLM 4 juni:

Stormöte inför upploppet av kampanjen

Den 11 juni avslutas Folkkampanj för asylrätts namninsamling. Nu är det inte många dagar kvar! Den 4 juni kl 10-12 ses vi i Sensus lokaler på Medborgarplatsen i rum 402 för att planera vidare hur vi ska fortsätta nå ut och förklara vilka oerhörda konsekvenser som kommer drabba asylsökande i Sverige om regeringens familjesplittringslag röstas igenom.


GÖTEBORG 6 juni:

Flashmob för asylrätt

Folkkampanjen för asylrätt planerar en flashmob under dagen. Vi kommer att inspireras av denna manifestation. Ju fler som vill vara med desto bättre! Vi ska försöka ordna med ett övningstillfälle tidigare samma dag. Exakt plats och tid kommer snart. Vi vill också gärna filma eventet, så om någon känner sig manad eller vet någon som skulle filma och/eller klippa ihop filmen – hör av er! I filmen får det gärna vara musik, så har du förslag på bra musik får du också gärna höra av dig!


GÖTEBORG:

Folkkampanj för Asylrätt Göteborg träffas

Kom så organiserar vi oss och skapar en bättre värld! Vill du komma i kontakt med Göteborgsgruppen, mejla goteborg@folkkampanjforasylratt.se.


ORSA och MORA:

Uppstart för Folkkampanj för Asylrätt

Bor du i Orsa eller Mora och vill vara med och starta en lokalgrupp för att sprida uppropet? Ett första möte har hållits i varje ort – ta gärna kontakt med arrangörerna om du vill veta mer!
Facebookeventet för Orsa hittar du här och eventet för Mora här.


Vad har andra gjort? Ta en titt på manifestationer som har varit.

Se flygblad, namnlistor och annat som du kan skriva ut.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *