Välj en sida

Upprop

Kommande manifestationer

Vill du vara med och värna asylrätten och protestera mot åtgärder som drabbar flyktingar? Här kan du se vad som planeras. En del av manifestationerna är inspirerade av Folkkampanj för Asylrätt, andra är oberoende.


Tidigare manifestationer

Manifestationer planeras på flera platser den 16 april eller 23 april och även med olika förövningar den 9 april. Kontakta lokalgrupp i Skåne, Göteborg, Stockholm, Uppsala, Gävle, Norrköping eller Umeå om du vill hjälpa till.

Stockholm den 4 april:
Arbetsmöte för alla grupper inom Folkkampanj för Asylrätt Stockholm
Stockholmsgrupperna har möte kl. 18.30-20 på Sensus studieförbund, rum 402, Medborgarplatsen. Den som är ny och vill engagera sig är välkommen att gå med i någon av de olika grupperna.
Det är ett möte för att uppdatera oss på vad som gjorts i de olika arbetsgrupperna, vad som är kvar att göra, om någon av grupperna behöver hjälp etc.

 

Norrköping den 4 april:
Öppet möte med Folkkampanj för Asylrätt Norrköping
Nu samlas vi igen! För varje möte har det kommit fler och fler som vill delta och som numera finns med i våra arbetsgrupper. Manifestationer är planerade och flygbladsutdelningarna kommer fortsätta! Det finns alltså massor att engagera sig i för en human asylpolitik! Välkomna!
Tid 18:00. Plats ABF Bergslagsgården, Västgötegatan 25

Uppsala den 9 april:
Torgmöte för asylrätten
Kl 13 samlas vi på Forumtorget för att protestera mot de nya lagförslagen från regeringen. Vi i Folkkampanj för asylrätt står upp asylrätten – håller ni med, kom också ni till Forumtorget! Sanna Vestin, ordförande i FARR och en av initiativtagarna till Folkkampanjen kommer att berätta om vad de nya lagförslagen innebär. Välkomna!

Norrköping den 16 april:
Demonstration mot regeringens nya asylpolitik
Samling kl 11:30 utanför konstmuseet i Norrköping. Vi kommer vandra därifrån i ett demonstrationståg till Tyska torget där vi kommer hålla tal. Mer information kommer.

Uppsala den 16 april:
Demonstration för asylrätt
Kl 14 samlas vi i Odinslund för en demonstration för asylrätten. Vi går i tåg till Stora Torget där det blir torgmöte och vi får lyssna på flera talare – vilka annonseras senare. Låt oss visa att vi uppsalabor står upp för asylrätten och flyktingars mänskliga rättigheter.

Örebro den 2 april:
Folkkampanj för Asylrätt Örebro
Ett tidigare aviserat seminarium ställdes tyvärr in. Det finns dock ett lokalt event att följa för örebroare.

Stockholm den 2 mars:
Uppstartsmöte – Folkkampanj för Asylrätt Stockholm
Över 50 personer kom till uppstartsmötet för att bilda en aktionsgrupp igår! Otroligt peppigt! Fem arbetsgrupper bildades: Demo, Event, Media, Material, Spridning.
Kunde du inte komma på mötet men vill vara med i arbetet

Norrköping den 29 februari:
Namninsamling utanför kommunfullmäktige

Folkkampanj för asylrätt Norrköping samlade in namnunderskrifter och pratade med många norrköpingsbor. De spred även flygblad om hur regeringens förslag om att minska antalet asylsökande kommer att drabba människor, till exempel deras vän Fadi. Fadi flydde från Syrien för att söka skydd åt sin familj – en lång och svår resa som hans barn inte hade klarat – och oroar sig dagligen för hur de ska kunna återförenas.